Majmunske boginje

by HonorarniPosao.net
111 pogleda

Čini se da ćemo opet ispast majmuni. Sad smo kao pravi majmuni sazrijeli za majmunske boginje (monkeypox). Pali smo na koronu, pa možemo i na majmunske boginje, a naravno očekuje se i da primamo novih preko nekoliko doza cjepiva protiv nove bolesti “koja prijeti pobiti cijelo stanovništvo planete”.

Slučajno sam naletio na grafiku koju prilažem u nastavku. Previše me podsjeća na “Event 201” da bih to ignorirao. Samo da napomenem, naslovna slika nije screenshot stvarnih vijesti nego fikcija, za sada 🙂 Obavezno moram napomenuti i da je nastala prije nekih godinu dana, što je baš zanimljivo danas nakon pojave, gle čuda, baš majmunskih boginja (monkeypox), i to skoro pa točno u dana kad je “fikcija” to simulirala. Ako netko ne zna što je “Event 201”, neka traži na Googleu i na YouTube. Ukratko, to je bila “simulacija zamišljene situacije” u kojoj izbija korona pandemija, a “simulacija” se odigrala par mjeseci prije totalno neočekivanog izbijanja pandemije. Nakon izbijanja pandemije sve se odvilo identično kako je bilo i u “simulaciji”. Ja bih rekao sve se u stvarnosti odigralo točno onako kako je bilo planirano i izvježbano u generalnoj probi koja se odigrala prije prvog zabilježenog slučaja.

Sad više nema puno smisla nanovo argumentirati zašto je više nego očito da je sve to s koronom bila odvratna prijevara (bez obzira što nekakav virus vjerojatno jest postojao). Nepotrebno je i pitati kako to da milijuni izbjeglica iz Ukrajine koje su se prvo stiskale bez maske u podrumima često i bez vode i higijenskih uvjeta (a kamoli distance), pa onda raštrkale po Europi, dok je još korona harala, nisu raširile bolest? Isti onu bolest koju je navodono divljački širio svaki “bio terorista” koji se usudio nekome sebično i neodgovorno približiti na manje od 2 metra. Nema smisla niti ukazivati na gnjusno tjeranje na eksperimentalno cjepivo koje sada već dokazano uzrokuje “iznenadne” smrti kod mnogih, a tek će se saznati za ostale nus pojave (pogotovo po pitanju reprodukcije i zdravlja djece koju će rađati milom ili silom cijepljene buduće majke). Bilo je i previše korone (a i pitanje je da li je ta priča gotova), pa da se vratim na novu gnjusnu podlost zvanu majmunske boginje.

Neka svatko odluči po svom kako će se postaviti prema majmunskim boginjama. Moguće da će stvarno kolati neki modificirani virus majmunskih boginja, ali pamet u glavu, pogotovo kad dođe na red novo višestruko cijepljenje.

Evo grafike:

Samo da napomenem, ova grafika je nastala prije nekih godinu dana, kada niti pravi majmuni nisu znali za majmunske boginje. To nije nova bolest, ali do prije koji dan stvarno nitko nije doživljavao ovu bolest drugačije od tisuća drugih bolesti koje su poznate, niti je imalo obračao pažnju na “tamo neke majmunske boginje”. Prema generalnoj probi, pardon, “scenariju vježbe za imaginarnu situaciju”, izbijanje ove pandemije je planirano za 15.05.2022. Nekim neviđenim čudom i slučajnošću, baš je oko tog dana u stvarnosti počelo obaviještavanje putem medija o zabilježenim slučajevima u više država svijeta. Ponovit ću da je “imaginarna situacija” zamišljena prije godinu dana. Zamislite kako je ovaj naš svijet čaroban i pun slučajnosti! Nakon Eventa 201, opet potpuno slučajno vrlo precizno je simulirano nešto što nikome osim njima nije bilo niti u primislima. Kad su tako vidoviti, najbolje da nas prestanu zajebavat i da investiraju sve bilijune dolara i eura koje su stvorili u zadnje vrijeme u npr. zlato, bitcoin ili bilo što, pa si tako zarade neograničeno bogatstvo jer tako vidoviti sigurno znaju koliko će koji asset vrijediti na određeni dan u budućnosti. Ili možda nije stvar samo u novcu? I tako su dokazali da je novac neograničen i da ga mogu stvoriti koliko god žele, kad god požele, bez ikakvog pokrića;) Ili možda nisu vidoviti nego su ljigavi bezdušnici? 😉

Gledajući ovu grafiku, koja je usput rečeno javna i dostupna na stranicama NTI (The Nuclear Threat Initiative, olfo plemenita neprofitna globalna organizacija), čini mi se da je smrtnost slučajno ili namjerno preuveličana. Vjerojatno namjerno, da kasnije kad bude manja, nakon što uvale nove otrove u obliku cjepiva, mogu reći “opet nas je spasilo cjepivo, pa se sjetite toga već iduće godine kad vas udarimo sa novom pandemijom koju ćemo smisliti”. Nije na odmet spomenuti i da je najveći “filantrop” današnjice Bill Gates zajedno sa “plemenitom” zakladom Bill & Melinda uključen u sve ovo, kao i neki US labovi koji se igraju Boga i prčkaju po DNK i sintentski stvaraju DNK, ali i još mnogi drugi stvorovi, koji se naravno uvijek direktno ili indirektno javljaju kod najgnjusnihih igrica na planeti.

Kad sam ovo vidio, malo sam kopao (ne znam više ni sam gdje točno) i pronašao sam neke patente registrirane za “monkeypox”, ali i neka registrirana cjepiva (ne znam točno da li već odobrena ili u fazi odobrenja), oboje datirano prije par mjeseci. Još neke sličnosti sa korona prijevarom 🙂 Ako nisam nešto pobrkao, neki labovi iz Belgije ili Nizozemske su uključeni, iako nebitno sada.

Još da spomenem da u “fikciji” monkeypox outbreak kreće od terorista koji namjerno puštaju virus. Biti će stvarno totalna smijurija ako uskoro mediji objave da su se Rusi dokopali nekih virusa na kojima se radilo u Ukrajini u onim američkim bio labovima koje se gura pod tepih u zapadnim medijima (i za koje Ameri ugovorno nisu odgovorni ako uzrokuju neku bio katastrofu) i da su ih modificirali i namjerno pustili da uzrokuju novu pandemiju. Baš prije dan dva sam negdje pročitao da je nekim oslobođenim Ukrajincima ubrizgano nešto nepoznato prije puštanja. Možda je i meni previše probujala mašta nakon svega što se izdešavalo, ali vrijeme će pokazati. Ne bih se čudio da Rusi budu proglašeni odgovornima za ono što se može dogoditi i što ako se dogodi je jasno da je zapravo isplanirano još prije najmanje godinu dana. Živi bili pa vidjeli.

Ali pustimo sad to. Bit će što bude, čovječanstvo je i tako dokazalo da nema ništa protiv da bude hebano u mozak. Ajmo pokušati iskoristiti ovo što nas tako otvoreno hebu i govore nam što će nam raditi.

Bez obzira da li se netko slaže samnom, ajmo pogledati što nam grafika kaže. Kako god da ovo doživljavate, činjenica je da će nam ovaj scenarij podvaliti jer je već isplanirano tako, ili da je možda stvarno fikcija, ali da će se voditi zaključcima radi prevencije eskalacije takve fikcije u stvarnosti. Dvije stvari mi najviše bodu u oči.

Jedna je “international supply chain challenges”, a druga je “international pandemic preparedness”. Ja iz toga zaklučujem da će se truditi da bude i dalje problema sa nabavom (odnosno da će “supply shortage” potrajati), a i da će se ponovno aktivirati štampanje novca.

Ako griješim, mislim da je ipak ispravno pretpostaviti barem da će se težiti povećanju financiranja u smjeru prevencije novih pandemija i bioloških istraživanja. Da bi se to odigralo kako treba, potrebne su milijarde. Znajući kakvi megalomani drmaju svijetom, milijarde možemo slobodno upgrejdati na bilijune.

Još nešto, prije godinu dana kada je nastala ova “fikcija”, supply shortage nije bio nešto što je sveprisutan problem. Danas se forsira taj termin i taj problem. Također, sada nas se priprema na očekivanje nestašice hrane. Odmah mi pada napamet da je Bill Gates prije koju godinu pokupovao pola farmi u SAD-u. Bože, kako pametan i vidovit čovjek 😀 Da nije uključen i vođenje svijeta stvarno bih pomislio da je vizionar 🙂

Dakle, prema njihovom planu, ili zovite to “simulacija”, “zamišljena situacija” ili kako god, supply shortage će potrajati. To automatski znači da se cijene ne mogu spuštati jer ako nedostaje proizvoda za koje postoji redovna potražnja većine stanovništva onda nedostatak tih proizvoda uz ne smanjenu potražnju tjera cijenu gore.

Neko moje očekivanje je i da će SAD u ljeto vjerojatno ući u recesiju (kao i mnoge druge države u ovoj godini). To onda otežava biznisima nova zapošljavanja, pa supply shortage (koji će se dodatno izraziti i nedostatkom djelatnika, nastavno na dobro znano odbijanje zapošljavanja lorry drivera koje traje već koju godinu) postaje problem koji nije baš “transitory” (kratkotrajan i prolazan), kao što se ispostavilo i da inflacija nije bila “transitory”, iako su nam prvo govorili da je tako.

Ako ne griješim (ja ne odlučujem o ničemu globalnom pa za razliku od ovih govnara mogu vrlo lako biti u krivu), u tom slučaju će supply shortage potrajati, SAD će ući u recesiju, nafta će prvo skočiti pa se s globalnom recesijom početi smirivati i lagano spuštati, marketi će pasti, a onda će doći novi “narkomanski šut” u vidu novih bilijunčeka. Tad kreće oporavak.

Ne mogu znati, naravno, ali pretpostavljam da je jesen rezervirana za ozbiljnu energetsku krizu. Zato mislim da nije potrebno previše forsirati majmunske boginje prije kasne jeseni ili zime. Sa hladnim vremenom bi rat u Ukrajini mogao usporiti i izaći iz fokusa (ako ne očerupaju Ukrajinu prije), pa da se koncentracija prebaci na energente i probleme u Europi u vezi sa njima. Onda bi mogao udariti pravi peak inflacije (koji su neki već požurili proglasiti kao odrađen), pa kad dobar dio svijeta utone u recesiju nafta bi se trebala spustiti, a ekonomiju bi trebalo stimulirati. To je vrijeme za “international financing for pandemic preparedness” kako su oni to nazvali, ili eventualno za “international dealing with pandemic damage”. Tad bi marketi trebali biti na pravom bottomu, ili barem crypto market.

Ovo može biti i brže odigrano, a novo štampanje novca može početi i prije da bude u skladu sa značenjem “preparedness”. Za razliku od njih ja nisam vidovit pa moram nagađati 🙂

Sve ovo se uklapa i u moje prošlogodišnje prognoze da će 2022. biti pretežno bearish godina ne samo za crypto nego i za ostale markete. Trenutno se čini da je krenuo oporavak (evo trenutno je BTC opet iznad $31k), ali mislim da je to samo još jedan bull trap. Vrlo kratkoročno je sad važan kraj idućeg tjedna, odnosno petak i NFP, pa onda i 6. mjesec koji donosi odluku FED-a. Može sad BTC, ali i marketi općenito, potegnuti jače gore, ali ne može se pouzdano znati u ovom trenutku. Čini se da bude, ali daleko je to od sigurnog. Ako sve i ide značajnije gore, za mene će to biti prilika za kratki long i klasičan bull trap za one povodljive i sklone “moonanju”. Ranije sam u nekim postovima spominjao razine nakon kojih mijenjam raspoloženje u pretežno bullish, a do tada ne idem protiv jasne bearish slike.

Ako se požuri sa svime, oporavak barem crypta (onaj pravi, održivi) bi mogao doći već u ovoj godini, a ako ne, onda bi trebao svakako doći u 2023., najkasnije krajem godine, ako ne prije. To je i vrijeme kada ova NTI kristalna kugla predviđa financiranje 🙂 Sve ovo su trenutno samo moje okvirne prognoze. Pratit ću puno toga u međuvremenu da bih imao veću sigurnost svojih očekivanja. Jedna od stvari koje ću svakako pratiti je i volumen trgovanja bitcoina kad se navikne na sideways kretanje (nakon što odradi pokoji bull trap i onda opet padne). To mi je provjerena metoda predviđanja koja mi je i omogućila odličan debeli dodatni ulaz u BTC 2019. godine. Tad sam u proljeće vidio da cijena ne mrda puno, a da je promet živnuo. Retail ne zna i ne može držati cijenu bez promjene dok povećava volumen, ali smart moneyu je to specijalnost. Nije bilo teško zbrojiti 2 i 2 i odlučiti se na konkretnu kupnju bitcoina. Nakon toga je cijena otišla značajno gore, pa kasnije i poletila 🙂

Da zaključim, majmunske boginje su nam, čini se, pred vratima. Naravno da samo nagađam, ali ne mogu ignorirati ovu gore priloženu grafiku jer me previše podsjeća na Event 201 koji je bio “proročki”. Trenutno se ne zamaram time da li će nas opet zaključavati i trovati sa nekim novim “spasonosnim” bućkurišima bez kojih ne dozvoljavaju normalan život niti ljudsko dostojanstvo. Ovu gore grafiku sam priložio jer me zaintrigiralo kad sam vidio da je prije godinu dana skoro pa u dan predviđeno, za početak “sramežljivo”, izbijanje bolesti koja nikome nije bila uopće na pameti. Poučen iskustvom na temelju Eventa 201, poželio sam pokušati iskoristiti najavljeno. Zato sad razmišljam na glas kako iščitavam ovaj “scenario design summary” i što zaključujem.

Najkraće rečeno, stavljajući na stranu torturu i laži što nam izgleda opet spremaju u paketu sa majmunksim boginjama, opet će nas ekonomski pljusnuti, pa će onda kao pravi spasioci naštampati nove bilijunčeke dolara i eura da spase gospodarstvo. Drugim riječima, opet će enorma količina novca završiti na marketima (i samo mali dio tamo gdje bi trebao), ali tek nakon što uzrokuju dip i kupe ga 😉 Lijepo i isplativo je upravljati svijetom, ako imaš želudac za to i ne bojiš se Boga 😉

Možda će vam biti zanimljivo i ...

Komentiraj tekst porukom autoru

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi vam se pružilo bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja web stranice potvrđujete da ste pročitali sve što piše na stranici "Usklađenost" na web adresi HonorarniPosao.net i dodatnim stranicama dostupnim u toj sekciji, da ste sa time suglasni, te da ste pročitali, shvatili i pristali na Uvjete korištenja, pročitali Policu privatnosti i dajete svoju privolu za sve navedeno te za korištenje kolačića (cookies). Prihvaćam Saznaj više