Showtime

by HonorarniPosao.net
78 pogleda

Nama vikend djeluje kao i svaki drugi, ali vjerujem da je ovaj vikend sve samo ne kao i svaki drugi. Pretpostavljam da su užareni telefoni, od Švicarske, preko ostatka Europe do SAD-a. Što nas čeka?

Počeo sam pisati članak o problemu sa debt ceiling, ali ga još nisam dovršio. Predivno je kad radiš za sebe i za svoj gušt, pa ako ti se nešto neda dovršiti, onda jednostavno ne dovršiš dok ne uhvatiš vremena i volje da dovršiš:) Uglavnom, debt ceiling problem, inflacija, UK problemi, Španjolska, Italija, Grčka, pa naravno rat u Ukrajini itd. To kao da nije bilo dovoljno, pa je sad isplivao i problem sa SVG.

Danas (nedjelja) se održava izvanredan sastanak u Ministarstu financija SAD-a. Sutra se održava zatvoreni meeting Feda po hitnoj proceduri, uz javno objavljenu smijuriju od teme kao “Review and determination by the Board of Governors of the advance and discount rates to be charged by the Federal Reserve Banks.” Da, da, nema veze sastanak sa SVG, nema veze za Credit Suisse, nema veze za pripremanjem terena za CBDC, a niti korona nije prijevara i cjepiva su sigurna 😀

Ako nisam pogrešno vidio vrijeme (danas se pomiče sat u SAD-u), Ministarstvo financija SAD-a (Treasury Department) je danas (naglašavam da je nedjelja) imalo sastanak u 1pm EST, a to bi bilo 6pm po našem vremenu. BTC je baš u 6pm po našem vremenu (ili gle slučajanosti, u vrijeme početka sastanka) naglo skočio cca 2%, ali ne samo to, nego je u tom satu imao i promet 3x veći nego u prethodnom satu. Nastavio je rasti i poslije. Sasvim obična nedjelja 😀

Fed sutra ima meeting po “expedited procedure”, a Ministarstvo financija je održalo sastanak u nedjelju. Sjeća li se netko Paulsena 2008. i njegovih hitnih sastanaka vikendom? 😉 Danas je Janet Yellen, ono što je bio Henry Paulsen 2008., tj. Ministar financija.

Neki kongresnici već rade pritisak, FDIC osigurava do $250,000. Logično je očekivati rasprodaju asseta SVG-a. BTC je posljednjih dana krenuo dolje i rekao bih da mora opet prije ili kasnije dolje, ali investiranje i trading bi bilo dosadno da je sve uvijek lako predvidljivo. Jedan dio kapitala koji će se izvući od prodaje asseta SVG-a bi mogao završiti u cryptu. Ne mogu naravno znati, ali ne bi bilo čudo. Ako tako bude, onda bi BTC i crypto mogli čak i gore, iako su sazrijeli za novi oštriji pad.

Malo ili nimalo se trenutno priča o Credit Suisse. Nije neka velika tema niti što u ovim tržišnim uvjetima od nedavno nude 6.5%, pa čak i 7% godišnje kamate na depozite. Too big to fail? Možda, ali ništa me ne bi iznenadilo, pogotovo kad se na silu mora pripremiti teren za CBDC.

USDT (Tether) je skočio cca 3%, a trenutno je 1% iznad $1, a morao bi uvijek biti točno $1. USDC je pao 4%, trenutno je u minisu 3%, a morao bi uvijek biti $1.

Ma kakvi Oscari večeras, ovo je pravi show 🙂

Možda će vam biti zanimljivo i ...

Komentiraj tekst porukom autoru

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi vam se pružilo bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja web stranice potvrđujete da ste pročitali sve što piše na stranici "Usklađenost" na web adresi HonorarniPosao.net i dodatnim stranicama dostupnim u toj sekciji, da ste sa time suglasni, te da ste pročitali, shvatili i pristali na Uvjete korištenja, pročitali Policu privatnosti i dajete svoju privolu za sve navedeno te za korištenje kolačića (cookies). Prihvaćam Saznaj više