Honorarni posao na moru

by HonorarniPosao.net
257 pogleda

Posljednjih dana dobivam puno zamolbi za honorarni posao na moru, pretežno u turističkim djelatnostima. Vjerujem da je većini jasno da se HonorarniPosao.net koncentrira isključivo na domaining kao honorarni posao (ili nekome stalni posao), ali to još jednom ovdje naglašavam jer mi se neki konstantno javljaju sa zamolbama za razne poslove koji nemaju veze sa domainingom i naglašavaju da žele raditi na moru.

Naravno da neću ovdje nikoga poimence imenovati, ali vjerujem da bi svakome tko i samo letimično pogleda web stranicu trebalo biti jasno da se ovdje radi isključivo o domainingu, odnosno trgovanju domenama, i da je to posao koji sam u mogućnosti ponuditi. Domena ove web stranice u svom nazivu sadrži “honorarni posao”, ali to ipak ne znači da nudim sve vrste honorarnih poslova 🙂

Domaining nekom kontinentalcu može biti i honorarni posao na moru jer se trgovati domenama može sa bilo koje lokacije, pa samim time i negdje sa mora. Zapravo, domaining može biti i honorarni posao, i stalni posao, ali i “nomadski posao” 🙂 Meni osobno je više puta palo napamet otići negdje van Hrvatske na onoliko dugo na koliko je maksimalno moguće dobiti vizu, smjestiti se u neki iznajmljeni apartman ili bungalov da osjetim atmosferu izvan turističkog resorta, i tamo ostati neko vrijeme i od tamo raditi. To mi se sve češće vrti po glavi, a volim si ugoditi 🙂 Zaljubljen sam u svoj posao jer domenu mogu prodati i iz Zagreba, ali i sa primjerice Koh Phi Phi Leh otoka na Tajlandu.

Meni je trgovanje domenama osnovni i stalni posao pa nemam nadređenog kojeg moram pitati kada mogu na godišnji odmor, ali u istoj situaciji su i oni koji su nezaposleni i trenutno traže makar neki honorarni posao na moru. Domaining takvima omogućava odlazak na more i paralelno uživanje uz rad. Moram reći da bi ipak bilo najbolje da se netko malo uhoda u ovaj posao i skupi nekakav kapital radeći ovaj posao prije nego što se odluči otići negdje izvan mjesta prebivališta i tamo se financirati isključivo zaradom od prodaje domena. Ako se sve radi po mojim uputama dobra zarada je neupitna, ali se zna dogoditi da kupac uplatu za domenu izvrši i nekoliko dana nakon dogovorene transakcije, pa nebi bilo zgodno čekati da novac stigne u sobici apartmana, ako ne postoji neka zaliha novca.

Honorarni posao na moru je privremeno rješenje onima koji su nezaposleni, ali i onima koji jesu u radnom odnosu, ali za vrijeme godišnjeg odmora žele još malo zaraditi i ipak biti na moru. Uspješno trgovanje domenama zahtijeva odvajanje vremena za kvalitetan rad, ali isto to bi bilo potrebno i za svaki drugi honorarni posao na moru. Spojiti ugodno s korisnim, to je svima interesantno. Da se razumijemo, ne mislim na rad doslovno nasred plaže jer iako to zvuči jako lijepo, zapravo i nije baš idealno jer pijesak, galama, slab ili nikakav Wi-Fi i +35 stupnjeva i nisu savršeni uvjeti:) Ali rad u hladovini kafića ili borove šume, ili još bolje predvečer na terasi apartmana je nešto sasvim drugo.

Na ovaj post su me ponukale učestale zamolbe za honorarni posao na moru na radnim mjestima koja nemaju veze s ovim poslom koji ja nudim, ali sam se malo odmaknuo od teme jer se i domaining može raditi izvan mjesta prebivališta, bilo to u unutrašnjosti ili na moru. I domaining može biti honorarni posao na moru, iako se kod tog termina najčešće misli na sezonske poslove u turističkim djelatnostima. Meni je žao što nemam hotel na moru u kojem bih mogao zaposliti sve kuhare, sobarice i konobare koji su se javili sa zamolbom za honorarni posao na moru, ali ja ovdje nudim samo posao trgovanja domenama i u skorije vrijeme nemam namjeru kupovati hotel na moru:) Da me netko ne bi pogrešno shvatio, nisam se uvrijedio i nemam ništa protiv zalutalih zamolbi, ali nažalost ne mogu pomoći kod sezonskog zapošljavanja u turističkim djelatnostima jer se HonorarniPosao.net koncentrira na drugu vrstu posla.

Možda će vam biti zanimljivo i ...

Komentiraj tekst porukom autoru

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi vam se pružilo bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja web stranice potvrđujete da ste pročitali sve što piše na stranici "Usklađenost" na web adresi HonorarniPosao.net i dodatnim stranicama dostupnim u toj sekciji, da ste sa time suglasni, te da ste pročitali, shvatili i pristali na Uvjete korištenja, pročitali Policu privatnosti i dajete svoju privolu za sve navedeno te za korištenje kolačića (cookies). Prihvaćam Saznaj više