Zalazak ljeta i povratak s odmora

by HonorarniPosao.net
260 pogleda

Prošli tjedan sam se vratio s odmora. Ljeto je na samom kraju, a ovom postu prilažem fotografiju koju sam slikao pred kraj svog ovogodišnjeg ljetovanja. Zalazak sunca na fotografiji ujedno simbolizira i zalazak ovogodišnjeg ljeta.

Povratak s ljetnog odmora mi već treću godinu zaredom nije stresan kao što je nekada bio. Lakše se je vratiti u gradsku vrevu kada sam određuješ datum povratka, umjesto da ti nadređeni odredi koji ponedjeljak moraš ponovno biti na svom radnom mjestu.

Imao sam u planu vratiti se sredinom kolovoza, ali sam iz dana u dan produljivao svoj boravak na moru. Bilo je teško pozdraviti se sa morem, plažom, konobama, restoranima i opuštanjem često i do zore. I tako se moje ovogodišnje ljetovanje oteglo do prošlog tjedna. Ovo je već treće ljeto da sam određujem kada ću se vratiti s odmora, ali još uvijek uživam u tom osjećaju. Čini se da su me previše traumatizirale silne godine kada sam se morao podređivati obavezama i njima prilagođavati povratak s odmora. Još od kraja srednje škole nisam bio slobodan u određivanju datuma povratka. Bile su tu pripreme za polazak na fakultet, pa su tokom fakulteta uvijek postajali neki zaostaci ispita radi kojih sam se morao vratiti ranije nego što sam želio da bih stigao učiti, pa je nakon diplome i odslužene vojske došao na red “klasičan posao”. Godinama sam se morao tog i tog ponedjeljka pojaviti ujutro na poslu, bez obzira da li sam se dovoljno odmorio ili nisam. Bilo i neponovilo se.

Ovo ljeto je za mene bilo zaista dobro. Počelo je Svjetskim prvenstvom i tada sam uzeo odmor od domaininga i uživao u nogometu. Vjerujem da ne trebam naglašavati da nisam nikoga pitao da li mogu tijekom cijelog Svjetskog prvenstva odmarati 🙂 Mogu se pohvaliti da sam gledao sve utakmice! Neke sam samo škicao, ali sam ipak većinu pogledao kako treba. To se događa ipak samo jednom u 4 godine i nogomet je ipak jedna od bitnijih stvari u životu općenito, iako je nekima samo najbitnija sporedna stvar u životu. Zašto mislim da je jedna od bitnijih općenito? To znaju samo oni koji obožavaju nogomet 🙂 Ne radi se o 22 bogate budale koje natjeravaju loptu, radi se o nećem puno većem od toga. Nakon Svjetskog prvenstva sam se vratio domainingu, ali mi je ubrzo došla želja za morem pa sam tamo i otišao. I tad mi je počeo pravi ljetni odmor. Svaki dan plaža, pa neka konoba, a onda kud koji mili moji, zdrav razum nakon ponoći više ne caruje 🙂

I evo me doma. Vrijeme je za povratak domainingu, bez pressinga, baš onako kako i treba biti. Domaining je posao koji obožavam, ali od svega čovjek povremeno zatreba odmor. Punih baterija se vraćam na tržište domena!

Ovo je post nakon 2 mjeseca pauze, ali i u prvom postu sam napisao da razmaci između postova neće biti pravilni. Uskoro ću prokomentirati kretanja na tržištu koja sam naravno pratio jer se ja ipak niti na odmoru ne mogu potpuno isključiti iz domaininga. Bilo je opet nekih milijunskih prodaja domena, ali se dogodila i jedna vrlo zanimljiva prodaja .hr domene koju su kupili Britanci. Inače, s .hr domenama nije dozvoljeno trgovati.

Ako u posljednje vrijeme nekome nisam odgovorio na e-mail neka slobodno ponovno pošalje.

Možda će vam biti zanimljivo i ...

Komentiraj tekst porukom autoru

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi vam se pružilo bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja web stranice potvrđujete da ste pročitali sve što piše na stranici "Usklađenost" na web adresi HonorarniPosao.net i dodatnim stranicama dostupnim u toj sekciji, da ste sa time suglasni, te da ste pročitali, shvatili i pristali na Uvjete korištenja, pročitali Policu privatnosti i dajete svoju privolu za sve navedeno te za korištenje kolačića (cookies). Prihvaćam Saznaj više