PayPal “pending balance” je prošlost, uplate stižu direktno u “available balance”

by HonorarniPosao.net
319 pogleda

PayPal “pending balance” je sada prošlost jer uplate konačno stižu odmah u “available balance”. Uz to, od sada je moguće trošiti PayPal balance umjesto da se prije toga napravi withdrawal na račun. Ovo vrijedi za Hrvatsku.

PayPal je najpopularniji servis za online plaćanja u svijetu i zbog toga je ovo vrlo dobra vijest. Već sam u “Učionici” pisao što je PayPal i spomenuo problem sa “pending balance”. Taj problem sam i ja imao u nekim situacijama, iako imam PayPal već jako dugo, odradio sam jako puno transakcija i nikada nisam imao sporova tako da je moja “PayPal history” oduvijek bila čista. Ipak, neke transakcije su mi završavale u “pending balance” na 30 dana. To se moglo odmah riješiti tako da se zamolilo uplatioca da potvrdi transakciju i u tom slučaju je novac odmah prelazio u “available balance”. Moji klijenti su većinom Amerikanci i njima nije bilo najjasnije zašto je uplata za domenu završila u “pending balance” jer tog ograničenja nema na njihovim PayPal računima, ali su uvijek nakon primitka domene pristali potvrditi transakciju i zapravo nisam imao problema s tim “pending balance”. Ipak, mnogi nisu znali da uplata može odmah ići u “available balance” i da nije potrebno čekati 30 dana jer nisu znali da samo trebaju zamoliti uplatioca da potvrdi transakciju. Sada više nema brige oko toga. Svaka uplata bi trebala ići u “available balance” i biti odmah dostupna za withdrawal. Danas sam dobio e-mail od PayPala koji to potvrđuje, a vjerujem da je takav e-mail dobio svaki vlasnik PayPal računa u Hrvatskoj.

Druga stvar, koja je također vrlo dobra, je da se od sada može plaćati direktno sa balance (stanja računa na PayPalu). Do sada je bilo potrebno prvo povući novac s PayPala na račun s kojim je vezan, pa se tek onda moglo raspolagati tim sredstvima, ali sada to više nije potrebno. Može se trošiti balance. Ovo je posebno korisno onima koji na PayPalu imaju dodan samo hrvatski račun i koji su gubili dio novca na konverziju kod povlačenja, pa onda ponovno kod plaćanja preko PayPala. Sada je moguće platiti direktno sa “balance” i ako je “balance” u dolarima, a plaćate nešto također u dolarima, neće biti konverzije.

PayPal pending balance je bio najveći problem onima koji na PayPal imaju dodan samo hrvatski račun i nemaju bankovni račun u Americi. Oni, ako nisu znali da mogu izbjeći “pending balance” potvrdom transakcije od strane uplatioca, su trebali pričekati 30 dana da uplaćena sredstva budu dostupna, i nakon toga još do prvoga u mjesecu ako nisu željeli platiti naknadu od $5 USD za prijevremeno povlačenje novca s PayPala. U situacijama u kojima im je “pending balance” prešao u “available balance” recimo početkom mjeseca, oni su nakon 30 dana čekanja trebali pričekati još do prvoga u mjesecu za besplatno podizane novca (automatsko povlačenje) što je zapravo značilo ukupno čekanje od 50-ak dana. Toga sada više nema i vjerujem da je ova vijest razveselila mnoge.

PayPal u Srbiji – primanje uplata

Primanje uplata na PayPal u Srbiji još uvijek nije službeno moguće, iako je najavljeno da će od 08.10.2014. godine opcija primanja novca biti omogućena i u Srbiji.

Možda će vam biti zanimljivo i ...

Komentiraj tekst porukom autoru

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi vam se pružilo bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja web stranice potvrđujete da ste pročitali sve što piše na stranici "Usklađenost" na web adresi HonorarniPosao.net i dodatnim stranicama dostupnim u toj sekciji, da ste sa time suglasni, te da ste pročitali, shvatili i pristali na Uvjete korištenja, pročitali Policu privatnosti i dajete svoju privolu za sve navedeno te za korištenje kolačića (cookies). Prihvaćam Saznaj više