Domena DDL.com prodana za $359,000 – u Srbiju!

by HonorarniPosao.net
90 pogleda

Malo istražujem neke prodaje domena pa sam naišao na prodaju DDL.com. Ta domena je prodana za $359,000, što me ne čudi, ali mi je zanimljivo da je prodana u Srbiju, odnosno da je kupac iz Srbije.

Nebrojeno puta sam napisao da se domene još uvijek prodaju za velike iznose i da će tako biti i dalje. Formira se i tržište Web3 domena, ali to nikako ne znači da će se klasične domene (.com, .net, .org itd.) prestati koristiti i prodavati. Još će puno godina klasične domene biti u svakodnevnoj upotrebi i svakodnevno će se njima trgovati, a Web3 domene dolaze samo kao svojevrsna nadopuna (i trenutno su velika prilika za veliku zaradu kasnije).

Vidio sam još prije nekoliko mjeseci da je domena DDL.com prodana za $359,000. Ništa čudno, to je premium domena. Domene su “digitalne nekretnine”, pa nikoga ne treba čuditi što su cijene onih boljih domena usporedive sa cijenama boljih nekretnina. Prodana je još u 7. mjesecu prošle godine, ali tek sam sada malo istraživao tko je kupac jer nešto analiziram. Zanimljivo mi je da je kupac kompanija iz Srbije pa sam zato odlučio napisati ovaj post. Uvijek me veseli kad se neka domena proda za relativno velik iznos nekome sa ovih naših područja jer to znači da se i kod nas budi shvaćanje vrijednosti i važnosti domena!

Često naiđem na neku prodaju domene za solidan iznos gdje je kupac sa naših prostora. Nekada je to nešto na engleskom, ali je kupac odavde, a nekad je i domaća riječ ili fraza kao ime domene. Domaće tržište još uvijek nije za usporedbu sa recimo američkim, ali ipak ima povremeno relativno velikih prodaja i naših domena, ili su kupci naši ljudi.

Puno puta sam želio takve prodaje objaviti ovdje na blogu, ali sam bio lijen odmah to napraviti, a kasnije sam zaboravio ili sam i kasnije bio lijen 🙂 Mogu reći da ima priličan broj takvih prodaja i česte su, pa to što ih ne objavljujem redovno ne znači da ih nema. Neke od starijih prijavljenih prodaja domena (općenito, ne domaćih) možete pogledati ovdje.

Ne ažuriram te prodaje redovno jer bi to bio ogroman posao pošto se domene svakodnevno prodaju, ali vjerujem da je i ovo objavljeno na web stranici dovoljno da se stekne uvid u ovo tržište.

Možda će vam biti zanimljivo i ...

Komentiraj tekst porukom autoru

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi vam se pružilo bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja web stranice potvrđujete da ste pročitali sve što piše na stranici "Usklađenost" na web adresi HonorarniPosao.net i dodatnim stranicama dostupnim u toj sekciji, da ste sa time suglasni, te da ste pročitali, shvatili i pristali na Uvjete korištenja, pročitali Policu privatnosti i dajete svoju privolu za sve navedeno te za korištenje kolačića (cookies). Prihvaćam Saznaj više